A Digitális Termelői Piac Nonprofit Kft. és a Közétkeztetők, Élelmezésvezetők Országos Szövetsége szakmai együttműködési megállapodást írt alá

A Digitális Termelői Piac Nonprofit Kft. egy agrárdigitalizációs program része, amely Rövid Ellátási Láncon keresztül garantálja a minőségbiztosított termékek fogyasztói asztalra kerülését. Ennek a digitális piactérnek a kereskedelmi platformja a Közért+, amely egyedülálló logisztikai hálózat kialakításával támogatja a hazai kistermelők és kisüzemek értékesítési lehetőségeinek bővülését, és nagyban hozzájárul a közétkeztetésre váró jövőbeli kihívások minimalizálásában.

A KÖZSZÖV (Közétkeztetők, Élelmezésvezetők Országos Szövetsége) célja a közétkeztetők, élelmezésvezetők szakmai összefogása, szakmai érdekvédelmének biztosítása, a magyar közétkeztetés szakmai színvonalának folyamatos emelése és magas szakmai színvonalának megtartása. Továbbá fontos szerepet tölt be az egészségmegőrzés, betegségmegelőzés továbbfejlesztésében, a helyes táplálkozás és étkezési kultúra fejlesztésében, valamint a közétkeztetés tudományos alapjain nyugvó egészség-megőrzési program kimunkálásában, illetve ilyen egészség-megőrzési programokban való közreműködésben.

A Digitális Termelői Piac Nonprofit Kft. kutatásai során szintén kiemelten kezeli a fenti irányokat, elmondható, hogy a szervezetek céljai közösek. Ennek köszönhetően a mai napon a közös szakmai munkát újabb szintre emelve a Digitális Termelői Piac Nonprofit Kft. és a Közétkeztetők, Élelmezésvezetők Országos Szövetsége szakmai együttműködési megállapodást írt alá.

Az együttműködés kitér a:

  • hazai mezőgazdasági termékek értékesítését támogató, valamint az agráriumban keletkezett hulladékok újrahasznosítását segítő, digitális alapú elosztó és értékesítési sharing economy módszerek fejlesztésére, a kereskedelmi láncok rövidítésére, illetve ezen célok elérését segítő ajánlások kidolgozására, támogatására, valamint.
  • a 676/2020. (XII. 28.) Korm. rendelet a közétkeztetés tárgyú közbeszerzések tekintetében alkalmazandó eljárások sajátos szabályairól című rendelettel kapcsolatos közös tevékenységről.

A közös célok megvalósításával a két szervezet együtt javítaná a ma Magyarországon körülbelül 1,2-1,5 millió ember egészséges, friss, helyi élelmiszerrel történő ellátását, akiket a közétkeztetés szolgál ki, ezáltal össztársadalmi szinten is javítva az általános egészségügyi helyzetet Magyarországon.

együttműködési megállapodás aláírása
Az aláírás pillanata (Budapest, 2020.09.03.)
Share on facebook
Facebook
Share on email
Email
Scroll to Top
X