A selejtezőben kapott pontokhoz a helyszínen elért pontok hozzáadódnak.
A régiós elődöntő értékelési szempontjai:
Szakszerű elkészítés: Helyes, szakszerű elkészítési technológia, a mai modern konyhaművészetnek megfelelően (0-10 pont)
Tisztaság: Munka közbeni higiénia (személy, környezet, élelmiszer, technológia) takarékos, elkerülhető pazarlás (0-15 pont)
Íz,harmónia: Az ételek íze, az ételsor összhatása, komplett íz‐világa, a hagyomány és újszerűség megjelenése (0-25 pont)
Tálalás/ Felszolgálás: Korrekt fogyasztó tájékoztatás, időben pontos, ízléses, tiszta tálalás, mesterséges díszítőanyagok nélkül, amely nem időrabló, és a közétkeztetésben is kivitelezhető . (0-10 pont)
Régiós döntőben elérhető: 60 pont.
Az első két fordulóban maximálisan elérhető pontszám összesen: 100 pont.